Pitchbijeenkomst (mei 2018)

Terugkoppeling pitchbijeenkomst en dialoog over duurzame innovatie 23 mei 2018

In een notendop

Kinderen en jongeren in de regio Hart van Brabant moeten maximaal kansen krijgen om gezond, veilig en prettig op te groeien. Om te dromen, talenten te ontwikkelen en het beste in zichzelf naar boven te halen. Innovaties kunnen deze kansen versterken of voorkomen dat ze juist verslechteren. Binnen het Innovatienetwerk Jeugd inspireren jongeren, ouders, vrijwilligers, professionals, organisaties en ondernemers elkaar om dat wat anders kan én anders moet te veranderen. Bijvoorbeeld met initiatieven die laten zien dat het anders kan.

Op woensdag 23 mei had de pitchbijeenkomst een speciaal tintje. De verschillende initiatieven richtten zich ditmaal namelijk op jongeren, scholing en werk. Daarom organiseerden we de bijeenkomst deze keer samen met Jongerenpunt Midden-Brabant. Voor de initiatieven die zich deze middag presenteerden is een duurzame plek in de regio Hart van Brabant bepalend voor succes. Gezamenlijk zijn we daarover de dialoog aangegaan.

Bekende initiatiefnemers presenteerden hun resultaten en vervolgstappen. Initiatieven zoals “Verdien je Ticket” en “De Toekomstacademie” kregen al eerder een ‘ja’ van het netwerk en vroeg nu wederom om steun. Dit gold ook voor het initiatief “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet”, dat vorige keer te weinig stemmen kreeg, en hard had gewerkt om zich te revancheren. Het publiek en de jury brachten hun stemmen uit; allen kregen de kans het ontwikkeltraject te volgen.

Na een inspirerende introductie door Hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen, was er het podium voor de inmiddels zeer ervaren initiatiefnemers over wat zij tegenkomen op hun innovatiepad. Wat is hun kijk op het verduurzamen van de vernieuwingen?

Een korte impressie van de pitchbijeenkomst vind je in dit filmpje

 

 

 

 

 

© Copyright Innovatienetwerk Jeugd
Alle rechten voorbehouden