Overzicht Inspiratiecafés 2017 (jongerennetwerk)

Een overzicht van 4 inspiratiecafés door 2017 heen!

In 2017 kwamen de thema's gamen, depressie, prestatiedruk, diversiteit en gezamenlijk talent aan bod in de diverse Inspiratie Cafés. Vijf thema's die zijn opgehaald dóór jongeren bij jongeren. Samen mét hen zijn de zogenaamde pizza-sessies georganiseerd, waarbij samen werd gegeten, nagedacht en gedeeld: Hoe is het om in deze tijd jong te zijn? Wat maakt je gelukkig? Wat is jouw eigen ervaring? Waar maak je je zorgen over? En wat moet anders?

In het afgelopen jaar hebben meer dan 100 jongeren zich aangesloten bij de sessies. Tot nu toe werden alle opbrengsten middels infographics teruggekoppeld en in verbinding gebracht met jeugdbeleid bij gemeenten en jeugdhulpaanbieders in de regio. Afgelopen maand zijn deze opbrengsten persoonlijk overhandigd in een pizza-vorm aan IMC Weekendschool Tilburg, aan Stichting Boilrs Hub, en aan de Bestuurscommissie jeugd. Deze bestaat uit de wethouders jeugd van de negen Hart van Brabant-gemeenten: Bernd Roks (Hilvarenbeek), Marcelle Hendrickx (Tilburg), Piet Panis (Dongen), Aletta van der Veen (Gilze en Rijen), Marijo Immink (Goirle), Wim van Engeland (Heusden), Wil Ligtenberg (Loon op Zand), Peter Smit (Oisterwijk) en Hans Brekelmans (Waalwijk).

Wethouder Marcelle Hendrickx: ''Ik ben blij om te zien dat de Inspiratie Cafés door zoveel jongeren worden bezocht. Het is een veilige plek waar zij zichzelf kunnen zijn en ervaringen kunnen delen. Er moeten veel meer van dit soort plekken in Tilburg komen waar die veiligheid is. In de stad leggen we al veel verbindingen tussen jongeren en bijvoorbeeld de Weekendschool maar ook andere instellingen. Ook bij de gemeente moeten we in ons beleid nog meer de verbinding leggen met de mooie initiatieven die er al zijn. Daar maak ik me hard voor.''

Het Jongerennetwerk Samen Met De Jeugd is trots op de opgehaalde inzichten en resultaten van 2017 en ook andere gemeenten uit de Regio Hart van Brabant staan in de startblokken om Inspiratie Cafés te gaan organiseren. Binnenkort is er daarom een toolkit beschikbaar voor alle regiogemeenten zodat zij met enige support hier zelf mee aan de slag kunnen gaan.

Meer info/contact? https://www.facebook.com/samenmetdejeugd/

Nieuwsgierig naar Jongerenparticipatie in de regio? https://prezi.com/view/rSQ6RSswLe8pjsiWnMXf/

 

 

© Copyright Innovatienetwerk Jeugd
Alle rechten voorbehouden