Samen mentaal sterker tijdens FIX IT FEST

De jeugd mentaal gezond. Dat wil toch iedereen? Om deze droom te verwezenlijken organiseerde het Innovatienetwerk Jeugd samen met haar partners FIX IT FEST. Een festival waar we elkaar inspireerden, ontmoetten én een gezamenlijke vuist maakten voor de jeugd aan de hand van hun toekomstdroom!

Met 15 informatiestands, 12 workshops en 4 lezingen was dit het festival waar meer dan 300 jongeren, jeugd(hulp)professionals, beleidsmakers en bestuurders elkaar inspireerden, ontmoetten, versterkten en zich verbonden aan de mentale gezondheid van jonge mensen!

FIX IT FEST stond volledig in het thema van "samen mentaal sterker". Het was hét moment om de mentale gezondheid van de jeugd en het aanbod van jeugd(hulp) in de regio Hart van Brabant een groot podium te geven. Een festival om elkaar te inspireren, nieuwe verbindingen aan te gaan en elkaar te versterken in de missie voor een sterke en gezonde toekomst voor de jeugd.

Ge-FIX't !
Tijdens FIX IT FEST lieten jongeren hun stem horen aan alle professionals en volwassenen die bij het welzijn van jongeren en kinderen betrokken zijn. Onder andere met hun toekomstdroom 2030 die vanuit het FCKD GEN FEST is ontstaan. Het festival bood verder een platform voor good practices en er werd volop kennis en inspiratie gedeeld door jeugd(hulp)professionals, beleidsmakers en bestuurders uit de regio Hart van Brabant. Iedereen die zich inzet voor de jeugd(hulp) speelde een belangrijke rol. Doormiddel van twee rondes met workshops, een markt met informatiekramen, good practices en de mogelijkheden om te netwerken deelden we kennis en innovaties, inspireerden en ontmoetten we elkaar. 

Manifest "Weg met het taboe"
Eén van de hoogtepunten tijdens FIX IT was de ondertekening van het maniFEST 'weg met het taboe'. Gebaseerd op de ervaringen en ideeën van 180 jongeren uit het FCKD GEN FEST-project. Zo luidt het eerste van de acht punten: ‘’Wij gaan voor betekenisvolle & duurzame jongerenparticipatie’’. Iedereen die commitment wil tonen tekende mee. Van wethouders en beleidsmakers tot jeugd(hulp)professionals en jongeren zelf. Alles op alles om de mentale gezondheid van de jeugd beter te maken en te fixen.

Bij FIX IT FEST lieten we zien en ervaren wat er bij jongeren leeft op het gebied van mentale gezondheid in de regio Hart van Brabant, welk aanbod hier (al) op aansluit en wat er nodig is om de mentale gezondheid te verbeteren.

Startpunt voor Toekomstdroom Jeugd 2030
Het maniFEST is het startpunt voor de ontwikkeling van nieuwe activiteiten en samenwerkingen om de mentale gezondheid van jongeren te verbeteren en in de toekomst (nog) beter samen te werken. Aan de hand van de toekomstdroom van jongeren maken we hiermee samen één vuist voor de mentale gezondheid (veiligheid, gezondheid en het geluk) van jongeren in de regio Hart van Brabant! 


Het Innovatienetwerk Jeugd wil iedereen die zich inzet voor de veiligheid, gezondheid en het geluk van kinderen en jongeren bedanken voor het grote enthousiasme tijdens FIX IT FEST. En natuurlijk voor de jeugd zelf. Maar hier stopt het niet. FIX IT FEST is een aftrap voor betere samenwerking tussen jongeren en jeugdzorg. Hoe? Check het maniFEST en maak ook jouw vuist op LinkedIn!

© Copyright Innovatienetwerk Jeugd
Alle rechten voorbehouden