Meet Up 'Diversiteit' - januari 2022

Wat een energie tijdens de Meet Up van 26 januari! Het Innovatienetwerk en betrokkenen luisterden naar de pitches van de initiatieven en het mini-college van Iris Andriessen over diversiteit. Bovendien werden er drie supporttickets toegekend!

De Meet Up van januari 2022 ging over diversiteit binnen jeugd(hulp). Een belangrijk thema waar het Innovatienetwerk Jeugd in 2022 graag een boost aan geeft.

Waarom is diversiteit eigenlijk een onderwerp waar we het over moeten hebben? Helemaal prima toch, al die verschillen? Het probleem zit hem natuurlijk niet in de diversiteit zelf, maar in de ongelijke posities en kansen die verschillende groepen in de samenleving hebben. Hoe werkt dat eigenlijk en waarom is dat zo lastig te doorbreken?

Iris Andriessen, lector diversiteit en (ortho)pedagogisch handelen aan Fontys Hogeschool Pedagogiek, nam de deelnemers deze middag mee in een mini-college.

Via verschillende voorbeelden liet Iris zien hoe sociale structuren ons denken en doen beïnvloeden. Ook van ons als professionals, terwijl we dat misschien helemaal niet willen of niet door hebben. Dat roept de vraag op welke verantwoordelijkheid we daarin eigenlijk hebben als professionals. Over die vraag gingen we met elkaar in gesprek. Want, hoe ga jij hiermee om en hoe werk jij aan inclusie?

College terugkijken? Klik hier!


Pitches initiatieven

Het netwerk van het Innovatienetwerk Jeugd en partners ontmoette elkaar tijdens de Meet Up online, ook pakten verschillende initiatieven het podium voor een boost aan hun vernieuwende ideeën voor de jeugd.

Klasseverhaal: verkenningssubsidie
Klasseverhaal is een workshop waarbij kinderen een verhaal leren schrijven over angst en verlangen. Met dit initiatief wil Zana kinderen die normaal gesproken niet zo makkelijk hun gevoelens delen, zich veilig laten voelen om dit wel te doen. Met een positieve invloed op de sociaal-emotionele ontwikkeling en daarmee de schoolprestaties van het kind.

Goejenhandel: ontwikkelsubsidie
Goejenhandel is hét bureau waar je toffe creatieve opdrachten door jongeren laat maken, dé winkel waar je verrassende duurzame designs van ze vindt en dé plek waar je als klant bijdraagt aan talentontwikkeling, persoonlijke groei en carrièrekansen van jonge makers met creatief talent, maar die dat niet vanzelfsprekend kunnen inzetten.

Goejenhandel komt in aanmerking oor het ontwikkelbudget na het succesvol doorlopen van het eerdere verkenningstraject in 2021.

ZiZho: verkenningssubsidie
ZiZho.com is een leuke quiz/game op interesse, voor alle jongeren. Een effectieve methode om mentaal kwetsbare jongeren tussen de massa te herkennen via algoritmes en deze te matchen met andere krachtigere, positievere jongeren.

De vakjury en jongerenjury gaf maar liefst 3x een GO voor deze initiatieven. Gefeliciteerd met jullie supportticket voor de verkenningssubsidie Jeroen Franssen (ZiZho), Zana Heystek (Klasseverhaal)! En Norbert Heijl gefeliciteerd met de GO voor de verdere ontwikkeling van Stichting Goejenhandel.

Pitches en uitslag terugkijken? Klik hier! 


Meer weten over de initiatieven bij het Innovatienetwerk? Kijk dan op deze pagina.

Hou de agenda in de gaten voor de volgende Meet Up en andere events. Met onder andere aandacht voor #jongerenparticipatie tijdens SkillsLab!

© Copyright Innovatienetwerk Jeugd
Alle rechten voorbehouden