Terugblik activiteiten najaar 2022

Het Innovatienetwerk Jeugd heeft de afgelopen tijd weer niet stil gezeten. Hierbij een update van wat er zich afgelopen maanden afspeelde rondom innovaties, inspiratie en netwerken ter verbetering van jeugdhulp in de regio!

Inspirerende Kinderrechtentour over inclusie

Tijdens de succesvolle Kinderrechtentour kwamen op verschillende locaties In Tilburg, Waalwijk, Hilvarenbeek en Dongen kinderen, jongerenwerkers, beleidsmakers en wethouders uit de hele regio bij elkaar. Samen vierden we de Kinderrechten en luisterden naar wat kinderen te vertellen hebben over het centrale thema inclusie. Er mocht zelfs gestemd worden in de groene Kinderstembus!

Lees meer over de Kinderrechtentour


Kennismaking wethouders Jeugd en W8strijders

Op maandagavond 21 november waren de (nieuwe) wethouders Jeugd uit de gemeenten van de regio Hart van Brabant te gast bij de Jeugdwelzijnsraad, op het gemeentehuis in Tilburg. Zij maakten kennis met de jongeren. Maar vooral: er werd een indrukwekkende co-creatie vanuit het programma aanpak Wachttijden Jeugdhulp gepresenteerd. Een geweldig voorbeeld van jongerenparticipatie. Oh ja, de wethouders zijn door de Jeugdwelzijnsraad ook uitgedaagd voor een challenge: wie zal als eerste 5 challenges volbrengen..?

Lees meer over de aanpak van de #W8strijders

Lees meer over de kennismaking met de wethouders Jeugd


Brainstorm Mentale Gezondheid

Dan was er ook de brainstorm Mentale Gezondheid bij Fontys Pedagogiek. Een avond die we niet snel zullen vergeten. Vooral vanwege de open gesprekken met de vele jongeren. Zij waren openhartig over hun uitdagingen en gingen in gesprek met de partners van het Innovatienetwerk Jeugd.

Lees meer over de brainstorm


Meet Up Mentale Gezondheid

Tot slot was er de Meet Up rondom Mentale Gezondheid, op 14 december in Theater De Leest in Waalwijk. Een inspirerende middag waarbij verschillende initiatieven hun idee voor de jeugd pitchten en er uitgebreid werd gesproken over mentale gezondheid. Ook werd er vanuit RIBW Brabant gesproken over ervaringsdeskundigheid en het belang van het toepassen hiervan in beleid. Een boeiende middag die uitnodigt om het thema mentale gezondheid ook komend jaar veel aandacht te geven!

Lees meer over de Meet Up


Klik op de linkjes en lees meer over al deze activiteiten. En volg je de socials van Samen met de Jeugd en het Innovatienetwerk Jeugd al? Dan blijf je altijd op de hoogte van de activiteiten van het Innovatienetwerk Jeugd en Jongerennetwerk - Samen met de Jeugd.

© Copyright Innovatienetwerk Jeugd
Alle rechten voorbehouden