September 2017: Dear Future...are we inspired enough?

Step forward, Start!

Jeugdhulp en ondernemen gaan prima samen. Dat bleek 27 september tijdens het event ‘Are you inspired enough’, georganiseerd door het Innovatienetwerk Jeugd in de Spoorzone in Tilburg.

Wow, wat een inspirerende en motiverende bijeenkomst, waarbij impact maken voor en met de jeugd centraal staat. Wie zich vanuit persoonlijke betrokkenheid inzet voor vernieuwende jeugdhulp, kan het verschil maken. Het is vallen en opstaan, maar keep going!

De deelnemers hebben kennis genomen van regionale voorbeelden van innovatiepraktijken middels innovatiespots.  Bij tien verschillende spots konden deelnemers onder genot van een broodje luisteren naar het innovatieverhaal van ASSK, De reis van 5, Rejoice, Boiler’s hub, traineeprogramma jeugdprofessional, jongerenpunt, Fontys Educational Designers, Talent van de Straat, ik zie ik zie, en de adviesvangers. Na de spots was het tijd voor het plenaire gedeelte, waar  Oscar Kneppers zijn innovatieverhaal verteld over Rockstart het investerings en coachingsprogramma waarmee hij jonge ondernemers helpt om impact te maken. In de regio wordt er ook zichtbaar impact gemaakt, de initiatieven van het innovatienetwerk zijn in beeld gebracht door Bulk productions. Na de film en de key note speaker Oscar Kneppers, gingen de deelnemers zelf aan de slag in de verschillende workshops waarbij de centrale vraag was hoe de deelnemers meer impact kunnen maken?  Vervolgens gingen na de workshops en een korte pauze het pleinaire deel verder met de pitches: twee nieuwe initiatieven presenteerden zich en 1 initiatief  die terug kwam om opnieuw steun te vragen voor het verder ontwikkelen van hun idee.

Klik op de download knop voor het verslag

Conclusies in een notendop

Iedereen kan mee innoveren; de inspiratie voorbij! De spots hebben ervoor gezorgd dat iedereen geïnspireerd startte met het event. Oscar Kneppers heeft het publiek bij gebracht dat het belangrijk is om in ieder team een hacker, hustler en een hipster te hebben. Daarnaast heeft hij de deelnemers op het hart gedrukt: vooral doorgaan! Zelfs wanneer het fout gaat, en blijf in je idee geloven. De workshops waren zo interessant dat iedereen het gevoel had tijd tekort te komen. Van de drie pitches zijn er twee die hun supportticket hebben mogen ontvangen. Het initiatief meertalig opvoeden kon helaas niet, ondanks de enthousiaste pitch,  de vernieuwende elementen aantonen en kreeg onvoldoende steun van het publiek voor een supportticket. Het initiatief zorgoppas en PLYGRND.city konden op de steun van het publiek en de vakjury rekenen. Tijd voor confetti en de borrel! 

© Copyright Innovatienetwerk Jeugd
Alle rechten voorbehouden