Inspirerende brainstorm Mentale Gezondheid

Tijdens de brainstorm Mentale Gezondheid op 17 november kwamen jongeren en partners van het Innovatienetwerk Jeugd bij elkaar. Een avond die we niet snel zullen vergeten. Vooral vanwege de open gesprekken met de jongeren.

Een ruimte vol jongeren bij de Bistro van Fontys Pedagogiek. Het Innovatienetwerk Jeugd Hart van BrabantGGD Hart voor BrabantSJS Midden Brabant , Fontys Hogeschool PedagogiekR-Newt en gemeenten Regio Hart van Brabant kwamen er bij elkaar. Voor open gesprekken over jeugdzorg, het indrukwekkende levensverhaal van Koen (Q’n op Spotify) en het delen van duidelijke signalen en aandachtspunten over de mentale gezondheid van de jeugd. Maar vooral ook over wat er nodig is om deze te verbeteren. Om de jeugdzorg te verbeteren, de leefomstandigheden en andere aandachtsgebieden bespreekbaar te maken.

De jongeren waren openhartig over hun uitdagingen en gingen in gesprek met de partners van het Innovatienetwerk Jeugd. Wat kunnen zij betekenen en misschien wel veranderen in hun aanpak voor de jeugd?

"Wees lief voor jezelf, luister naar elkaar en.. praat!" Het zijn zomaar wat kreten die door de lucht vlogen. Er werden zorgen gedeeld, maar ook kritische vragen gesteld. Iedereen is op scherp gezet en de partners gaan de komende tijd aan de slag met de input van de jongeren op hun vraagstukken. Jongerenparticipatie in optima forma, of gewoon zoals het hoort: Samen met en voor de Jeugd!

Benieuwd naar de uitkomsten van deze brainstorm? Met de input van deze avond gaan we verder met alle partners in gesprek. Begin 2023 delen we de concrete vertaalslag naar het programma van het Innovatienetwerk Jeugd en partners. We houden je graag op de hoogte via de website en onze mailing!

© Copyright Innovatienetwerk Jeugd
Alle rechten voorbehouden