Innovatielab

Heb jij een vraagstuk waar je in korte tijd een antwoord op wilt krijgen? Een antwoord dat ontstaat vanuit verschillende en verrassende invalshoeken? Waaronder die van jongeren?

Tijdens een Innovatielab werken we in een korte tijd met een diverse groep, waaronder ook jongeren, een concreet vraagstuk uit. Een Innovatielab bestaat uit maximaal drie bijeenkomsten waarbij we verkennen, verdiepen en oplossen. De opbrengsten van de eerste bijeenkomst bepalen de invulling en aanpak van de volgende. Na afloop ligt er een concreet actieplan.

Het Innovatienetwerk faciliteert het Innovatielab bijvoorbeeld door de procesbegeleiding en het zoeken van relevante deelnemers, en we nodigen ‘unusual suspects’ uit om me te denken. Jongeren kunnen thema’s aandragen, hiervoor werken we samen met Het jongerennetwerk – Samen met de Jeugd. Maar ook anderen kunnen een thema voor een Innovatielab inbrengen.

Wil je meer lezen voor eerdere innovatielabs en de resultaten hiervan? Lees meer bij Terugblik.

Heb je een onderwerp voor een innovatielab? Meld je via het contactformulier aan, en het supportteam neemt contact met je op. Kijk bij agenda voor het eerstvolgende innovatielab.

Partners

© Copyright Innovatienetwerk Jeugd
Alle rechten voorbehouden