Maart 2017: Pitchbijeenkomst

Het mooie van de pitchbijeenkomsten van het innovatienetwerk is dat je niet vooraf weet wat de uitkomst is.

Innoveren mag je leren door te doen!

Iedere initiatiefnemer kan aan de slag met een globaal idee. Dit idee kan twee maal per jaar gepitcht worden, waarbij het publiek om steun wordt gevraagd om in 150 dagen op zoek te gaan naar antwoorden op ontwikkelvragen voor het idee. Daarbij kan de initiatiefnemer ondersteuning en financiële hulp ontvangen. Maar eerst moet het publiek en de vakjury nog overtuigd worden van dit goede idee.  

Kijk bij de download knop en lees dat het hele verslag.

Conclusies in een notendop

In een druk bezochte pitchbijeenkomst op 22 maart 2017 presenteren zich meerderen initiaiteven. In het publiek zitten vele nieuwe geïnteresseerden, ditmaal worden er 4 nieuwe ideeën gepitcht en 3 bestaande pitches die terugkomen om opnieuw steun te vragen voor het verder ontwikkelen van hun idee. Boilrs Hub was het eerste initiatief dat de spits afbeet en zichtbaar indruk maakte op het publiek met het ervaringsverhaal van Nicole als ouder. Dit was ook duidelijke terug te zien in de stemmen, een overtuigende ja van het publiek! Het initiatief Kampeleren kon helaas niet de vernieuwende elementen aantonen en kreeg onvoldoende steun van het publiek. De 2 volgende nieuwe pitches 'Gek of iets anders?' en 'Be challenged' konden ook op een enthousiast publiek en jury rekenen.

Een opvallend terugkerend thema deze bijeenkomst is het onderwerp 'thuiszitters', zowel be challenged, boilrs hub en en ook ASSK Me First zoeken oplossingen voor het voorkomen van thuiszitten. Assk Me First, neemt het publiek mee in een verhaal over autisme en thuiszitters en kan rekenen op een ja voor hun ontwikkeltraject. Ook Verspijkeringen wil met jongeren aan de slag die niet meer op school zitten, zij gaan met deze jongeren een huis bouwen. Zij krijgen van het publiek en de jury met de hakken over de sloot een ja. Tenslotte pakken de initiatiefnemers van het idee DIM het podium en hebben direct een fan in zaal, want Lotte van 7 jaar wil wel direct aan de slag met FF DIMMEN. De rest van het publiek is ook om, en DIM kan op de volgende 150 dagen steun rekenen.

 

© Copyright Innovatienetwerk Jeugd
Alle rechten voorbehouden