Deelname traject

Heb jij een goed idee? En ben jij er klaar voor om jouw idee te delen en om steun te vragen bij het Innovatienetwerk? Lees hier hoe het precies werkt!

Twee keer per jaar start er een verkenningstraject waar maximaal acht initiatiefnemers en hun teams 150 dagen begeleid worden om van hun idee een initiatief te maken. Of jouw initiatief komt voort uit een innovatielab, dat kan natuurlijk ook! Voor uitgebreide informatie kun je de flyers over de verkennings- en ontwikkelfase downloaden.

Je krijgt een podium in de regio, toegang tot verschillende netwerken en experts, neemt deel aan de leergemeenschap  en ontvangt zo nodig een aanjaagsubsidie. Daarvoor moet je die steun wel verwerven tijdens de pitchbijeenkomst die hieraan voorafgaat.

Pitchen tijdens een Meet Up

In aanloop naar de Meet Up worden er twee voorbereidende trainingen gegeven en maak je kennis met de andere initiatiefnemers. Je krijgt theorie, oefent je pitch en krijgt tips. De pitch is een belangrijk moment om te zien of jouw idee aansprekend is én of je in staat bent dit goed voor het voetlicht te brengen. Het publiek mag stemmen en geeft feedback, zodat zowel je idee als je pitch sterker worden. Daarnaast brengen ook een jongeren- en vakjury een stem uit. Ze kijken hierbij naar een aantal criteria, bijvoorbeeld of jouw idee een oplossing is voor een relevant probleem. In de flyers vind je hier meer over.

Verkenningstraject

Bij het verkenningstraject gaat het vooral om het scherp krijgen van de inhoudelijke meerwaarde van je idee en daar focus in te vinden. Om deel te nemen is het belangrijk dat je jezelf aanmeldt via het contactformulier, er wordt daarna contact met je opgenomen voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken hoe ver je al bent met jouw idee en welke ondersteuningsbehoefte jij hebt.

Ontwikkeltraject

Heb je de smaak al goed te pakken? En ben je klaar om je idee verder te ontwikkelen? Na het verkenningstraject bestaat de mogelijkheid om je idee verder te ontwikkelen en steun te blijven ontvangen van het innovatienetwerk en deel te (blijven) nemen in de leergemeenschap van initiatiefnemers. Dit doe je in het ontwikkeltraject.  Als je zelf al een stap verder bent kun je ook direct in ontwikkeltraject instappen. 

In het ontwikkeltraject gaat het er ook om, dat je via de Probeer & Leeraanpak een echte “onderneming” ontwikkelt voor jouw product, methode of dienst. Daarnaast is kenmerkend voor deze fase dat je een begeleidingsteam om je heen gaat verzamelen met wie je jouw plan verder gaat uitwerken en ontwikkelen. 

 

Partners

© Copyright 2017 Innovatienetwerk Jeugd
Alle rechten voorbehouden