Game jongeren welkom in de opvang

Ilse & Renéevan Trier, van Gorp

Ilse & Renée van Trier, van Gorp

  • Initiatiefnemer
    Status initiatief: Afgerond
    Bedrijfsnaam: Sterk Huis

Op het moment dat een jongeren uit een onveilige situatie wordt gehaald, kunnen zij middels een spel de plek leren kennen waar zij naartoe worden gebracht. In het spel komen ze andere jongeren tegen die dit ook hebben meegemaakt. Zo krijgen ze al antwoorden op vragen die er op dat moment kunnen zijn en draagt dit bij aan het welkom gevoel.

Mijn vraag

Game ontwikkelaar die de vertaalslag kan maken van pedagogische interventie naar spel.

Ik kan helpen!

Jongeren die uit een crisissituatie naar Sterk Huis worden gebracht een warm welkom geven door middel van een game.

Probleem constatering: Op dit moment komen jongeren binnen en worden letterlijk voor de tv gezet in een andere kamer terwijl hun moeder papieren invult.

Mijn betrokkenheid: Jongeren voelen heel goed aan dat wat er thuis is gebeurd niet oke is. Zij kunnen vertellen wat zij nodig hebben. En daarbij kan er op een manier die bij jongeren aansluit worden verteld waar ze zijn en wat zij kunnen verwachten.

Mijn idee: Het idee is om een game te ontwikkelen die je op het moment van binnenkomst kunt spelen. Je leert de plek waar je dan bent kennen en krijgt zo meer te weten over andere jongeren die hetzelfde hebben meegemaakt. Zo kunnen we er voor zorgen dat jongeren zich gehoord voelen en een platform hebben waar zij hun vragen kunnen stellen.

Betrokken personen: Ilse van Trier, Renée van Gorp (Sterk Huis)

De uitdaging: Waar hebben jongeren op het moment van binnenkomst behoefte aan? En wat moet er dus in de game verwerkt worden wat helpt bij het 'welkom gevoel'.

alle initiatieven

© Copyright Innovatienetwerk Jeugd
Alle rechten voorbehouden