SmaakMatch

Lennardvan der Poel

Lennard van der Poel

  • Initiatiefnemer
    Status initiatief: Aanjaagsubsidie
    Bedrijfsnaam: De gezonde super - SmaakMatch

Eenzaamheid onder jongeren is een groot probleem en gezonde voeding is een grote uitdaging. Met SmaakMatch combineren wij op unieke wijze deze twee uitdagingen en zorgen we ervoor dat jongeren elkaar op smaak ontmoeten. Wij hebben het plan en de het ontwerp van de webapp getoetst bij jongeren en zijn nu klaar om de webapp te gaan ontwikkelen.

Wij willen met de SmaakMatch website en de ‘Wrap up’ workshops bereiken dat er een nieuwe, originele, toegankelijke en vooral structurele manier ontstaan voor jongeren en sociale partners om te werken aan het verminderen van eenzaamheid en het stimuleren van gezonder eten.

Website

Mijn vraag

Wij zijn op zoek naar financiering voor de bouw van de webapp. En een partner in de regio Hart van Brabant waarmee we kunnen samenwerken om de doelgroep te bereiken.

Ik kan helpen!

Eenzaamheid onder jongeren verminderen door te matchen op voeding.

Probleem constatering: Voor veel jongeren is eenzaamheid en gezond eten een uitdaging. Op de SmaakMatch website selecteer je favoriete lekkere, betaalbare en gezonde gerechten. Op basis van je favorieten wordt je gematcht met anderen en kan je contact initiëren om samen te sporten, koken, studeren, etc. Om het ontmoeten laagdrempelig te maken organiseren we maandelijks een ‘Wrap up’ workshop waarvoor je je kan je opgeven. Hier leer je gezonde en lekker wraps maken en kun je elkaar ontmoeten. Zo ontstaat een mooie wisselwerking tussen gezonder koken, online matchen en elkaar ontmoeten tijdens de ‘Wrap up’.

Mijn idee: Wij combineren twee problemen en komen daarmee op een unieke oplossing. Op de website swipe je door de lekkere recepten heen en vink je je voorkeur aan. Zo ontstaat er een smaakprofiel. Dit smaakprofiel wordt gematcht met andere jongeren met dezelfde voorkeur. Jongeren kunnen zelf aan de hand van een korte introtekst bepalen of zij in contact willen treden om bijvoorbeeld samen te koken, sporten, wandelen, studeren, gamen, etc.

Betrokken personen: Dit is een initiatief van De gezonde super.
Lennard van der Poel is als oprichter bij dit initiatief betrokken.

De uitdaging: Hoe bereik je op een leuke, laagdrempelige en veilige manier jongeren. Met de combinatie van de website en ‘Wrap up’ workshops elke maand. Creëer je een veilige en laagdrempelige omgeving voor jongeren om aan deel te nemen. En daarmee ook een nieuw innovatief middel om jongeren te bereiken. Ons uitgangspunt is dan ook om de ‘Wrap up’ workshops met sociale partners te organiseren die zich richten op het verminderen van eenzaamheid en het stimuleren van een gezonde leefstijl. Kortom: helpt SmaakMatch eenzaamheid verminderen? Helpt SmaakMatch jongeren gezonder eten?

alle initiatieven

© Copyright Innovatienetwerk Jeugd
Alle rechten voorbehouden