PLYGRND.city

ArjenHeus

Arjen Heus

  • Initiatiefnemer
    Status initiatief: Afgerond
    Bedrijfsnaam: PLYGRND.city

Hoe kunnen we beweging en ontmoeting in de openbare ruimte stimuleren, en jongeren zelf laten bedenken én uitvoeren wat de oplossing voor hun eigen buurt is?

Vanuit de PLYGRND buurtwoonkamer gaan (we met) de bewoners samen in gesprek. We kijken naar de kwaliteiten en kansen van de omgeving en ontwerpen daar kleine, leuke en haalbare interventies & activaties voor om de omgeving gezonder en meer fun te maken voor iedereen.

Website Facebook pagina Instagram pagina

Mijn vraag

We zijn op zoek naar financiële ondersteuning om verder te kunnen met onze product- en marktontwikkeling.

Ik kan helpen!

Maak van Tilburg jouw playground! Samen werken aan een gezonde en levendige buurt.

Probleem constatering: In een veranderende wereld worden steden steeds drukker. Hoe gaan we om met de openbare ruimte? Van wie is de stad? Ook wordt men steeds bewuster. Wat maakt je gelukkig, hoe beweeg je en wat eet je? ZIjn jongeren zich ook bewust van het belang van goede voeding en lichamelijke beweging? De maatschappij technologiseert, maar moet deze technologie domineren of ons juist dienen? Jongeren zitten veel op hun telefoon, maar bewegen ze ook nog wel buiten de gymzaal? Nodigt de openbare ruimte voldoende uit tot beweging en stimuleert het positief gedrag? Is het fun genoeg en worden mensen er wel zelf bij betrokken om hun omgeving vitaler en leuker te maken?

Mijn betrokkenheid: Mijn naam is Arjen, founder van PLYGRND. Zelf ben ik 17 kilo zwaarder geweest dan wat ik nu weeg. Mijn ongezonde lifestyle zorgde er naast de nodige gezondheidsrisico's vooral voor dat ik me ongelukkig voelde. Vandaag de dag is beweging een vast onderdeel in mijn dagelijkse zijn. Ik maak letterlijk van de stad mijn playground, want ik gebruik alles wat ik zie om mee te spelen. Jij ziet een bankje, ik zie een fitnessoefening. Jij ziet een lantaarnpaal, ik trek een sprintje. Spelend ga ik door het leven.

Mijn idee: Vanuit de PLYGRND basecamp, een lokale buurtwoonkamer in een 20ft container gaan (we met) de bewoners samen in gesprek. We kijken naar de kwaliteiten en kansen van de omgeving en ontwerpen daar kleine, leuke en haalbare interventies & activaties voor om het gezonder en meer fun te maken voor iedereen.

Per project staan we een maand centraal in de wijk. We werken volgens een co-creatie methode. Dat betekent, samen ontwerpen. Wij brengen de ideeën en alles wat er speelt samen in het PLYGRND buurtconcept. We kijken naar kansen, plekken waar er echt iets moet veranderen ivm veiligheid, overlast of nalatigheid.

De exacte uitkomst van wat we maken, die is nog niet helemaal bekend. Dat is namelijk helemaal afhankelijk van de wensen van de mensen. Wij brengen het alleen samen. Maar stel je voor, een buurt als ‘playground’... Een speelse omgeving met kleur, activiteiten en humor om beweging en contact met elkaar te stimuleren, met een vleugje geluk.

Betrokken personen: Innovatieteam : Arjen Heus (founder), Dennis Holten (stedenbouw), Lola Gielen (interactie ontwerp), Tommy Kohlbrugge (art director), Robbin Castillo (head of movement), Sanne Waterlander (fysiotherapeut).

Begeleidingsteam : Cees Donkers (ondernemend burger / voormalig overheid), Ton Vermeulen (kenniswerker Europa Direct / EDIC),
Jurriaan Peters (regionaal team manager Jumbo).

Lokaal team: Kimberly Thijssen, Oussama Ouali (citytrainers), R-newt (jongerenwerkers), Buurtsport (sport initiatief), GGD, JOGG, Gemeente Tilburg.

De uitdaging: De vragen die we beantwoord willen hebben aan het einde van de ontwikkelfase zijn als volgt:

1. Wat is de best mogelijke inrichting van de basecamp, zowel praktisch als esthetisch?

2. Wat is de meest effectieve & productieve manier van het co-creatieproces?

3. Hoe geven we de tools voor het co-creatieproces exact vorm?

alle initiatieven

© Copyright Innovatienetwerk Jeugd
Alle rechten voorbehouden