shitAWAY

Pieter de Gouw

Pieter de Gouw

  • Initiatiefnemer
    Status initiatief: Afgerond
    Bedrijfsnaam: shitAWAY

1 op de 4 jongeren (20-35 jr) valt uit met een burn-out en 3 op de 4 jongeren heeft last van stress en stress-gerelateerde klachten. Professionele hulp is pas beschikbaar zodra de problemen groot genoeg zijn. Wanneer jongeren uitvallen met een burn-out, depressie of andere mentale en fysieke problemen, wordt de reguliere gezondheidszorg ingeschakeld: Voor deze jongeren is een vangnet. Heel veel jongeren in Nederland vallen echter tussen wal en schip en kunnen nergens terecht met hun problemen. Ze hebben geen behoefte aan psychologische of psychiatrische hulp, maar struggelen wel met levensvragen, keuzestress, ‘Fear of missing out’, prestatiedruk en eenzaamheid. ShitAWAY biedt hen een on- en offline platform waar ze steun en begeleiding krijgen van leeftijdsgenoten met ervaring.

Website Facebook pagina Instagram pagina Twitter

Mijn vraag

We zijn opzoek naar werkgevers (midden tot groot MKB) die jonge mensen (HBO+ & 20-35jr) in dienst hebben waarmee we in gesprek kunnen gaan over de uitdagingen die zij zien rond het gezond, vitaal en productief houden van deze medewerkers.

Ik kan helpen!

Jongeren helpen Jongeren (HBO+ & 20-35jr) om uit de shit te komen, op weg naar rust en structuur. Holistisch en praktisch: Leren, delen en doen!

Probleem constatering: 1 op de 4 jongeren (20-35 jr) valt uit met een burn-out en 3 op de 4 jongeren heeft last van stress en stress-gerelateerde klachten. Professionele hulp is pas beschikbaar zodra de problemen ‘groot genoeg’ zijn. Wanneer jongeren uitvallen met een burn-out, depressie of andere mentale en fysieke problemen, wordt de reguliere gezondheidszorg ingeschakeld: Voor deze jongeren is een vangnet. Heel veel jongeren in Nederland vallen echter tussen wal en schip en kunnen nergens terecht met hun problemen. Ze hebben geen behoefte aan psychologische of psychiatrische hulp, maar struggelen wel met levensvragen, keuzestress, ‘Fear of missing out’, prestatiedruk en eenzaamheid.

Mijn betrokkenheid: Als ervaringsdeskundige heb ik ervaren hoe lastig het is om geschikte hulp te vinden. De omgeving begrijpt niet waar je tegenaan loopt en komt met goed bedoelde, maar vaak inadequate of contraproductieve, adviezen. Hulp in de reguliere sector is vaak symptomatisch en past niet bij de onderliggende problematiek.

Mijn idee: ShitAWAY biedt een on- en offline platform voor HBO+ opgeleide jongeren (20-35jr) waar ze steun en begeleiding krijgen van leeftijdsgenoten met ervaring. De klantroute:
1. Laagdrempelige workshops over onderwerpen als timemanagement, stressmanagement etc.: vanuit een veilige situatie kunnen jongeren informatie komen halen en mogen ze ervaren hoe het is om over hun problemen te praten met leeftijdsgenoten en op weg geholpen te worden om te leren omgaan met deze ‘shit’.
2. Circles: kleine begeleide praatgroepen. Jongeren komen op regelmatige basis samen en gaan, onder begeleiding van een ervaringsdeskundige, aan de slag met een bepaald thema.
3. 1-op-1 Coaching: Naar behoefte kunnen jongeren 1-op-1 coaching aanvragen van aangesloten coaches op gebied van body, mind of soul.
4. GetAWAYs: Jongeren kunnen aansluiten bij intensieve meerdaagse programma’s in binnen- en buitenland, bestaande uit workshops, circles, individuele coaching en leuke en uitdagende activiteiten.

Betrokken personen: Pieter de Gouw (kartrekker)
Hans van de Rakt (geestelijk vader en business coach)
Bestaande partner:
New Heroes - Schouten en Nelissen
Daarnaast lopen op dit moment gesprekken met verschillende potentiële partners, zoals:
Driessen Groep
Vital2Perform
GGZ Reinier van Arkel
GGD Hart van Brabant

De uitdaging: We zien twee grote uitdagingen:
1) Zit onze klant op ons te wachten? Klant #1 is onze grootste uitdaging: we zijn opzoek naar een werkgever die ons probleem onderkent en waar we ons concept valideren, uittesten en verder fine-tunen
2) Hoe gaan we ons concept financieren? We zijn opzoek naar bedrijven/instanties/investeerders die ons initiatief financieel ondersteunen, zodat we de organisatie op kunnen zetten.

alle initiatieven

© Copyright Innovatienetwerk Jeugd
Alle rechten voorbehouden