Wijkie

SemTielemans

Sem Tielemans

  • Initiatiefnemer
    Status initiatief: Afgerond
    Bedrijfsnaam: Wijkie

Steeds meer kinderen krijgen tegenwoordig te weinig beweging. Een van de belangrijkste oorzaken hiervan zijn de consoles en elektronica die de overhand nemen in de dagelijkste tijdsbesteding van kinderen. Als gevolg daarvan kampen kinderen steeds vaker met problemen als:
- Zwaarlijvigheid
- Bijziendheid
- Achteruitgang in de motoriek
- Achteruitgang in de sociale ontwikkeling

Wijkie wil een platform creëren die bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen op fysiek en sociaal vlak. Dit platform zal worden gebouwd als app en zal zich in het begin met name richten op het verbinden van kinderen en jeugd op de plaatselijke voetbal- en speelveldjes. Via de app moet de doelgroep in aanraking komen met andere bekenden of onbekenden om zo weer meer buiten af te kunnen spreken op de aangewezen veldjes. De applicatie van Wijkie is dus een digitaal middel om kinderen te helpen een brug te slaan naar een sociale omgeving buiten. Het stimuleren van de kinderen om meer buiten te bewegen en met anderen contact te leggen speelt in op de groeiende problemen bij de ontwikkeling van de kinderen in de huidige tijd. Tegelijkertijd laat deze applicatie de kinderen zien dat je smartphone of tablet ook kan worden gebruikt om een situatie te creëren waarin je jouw smartphone of tablet juist even weg moet leggen. Daarom zal Wijkie zich op dit probleem gaan richten en in samenwerking treden met andere instanties, scholen en gemeenten.

Website

Mijn vraag

Ondersteuning van de gemeenten, begeleiding van experts, samenwerkingen en een financiering voor de ontwikkeling van het platform.

Ik kan helpen!

Probleem constatering: Steeds meer kinderen zitten vast in een digitale omgeving door het gebruik van gameconsoles / tablets en smartphones met spelletjes. Als gevolg daarvan kampen kinderen steeds vaker met problemen als:
- Zwaarlijvigheid
- Bijziendheid
- Achteruitgang in de motoriek
- Achteruitgang in de sociale ontwikkeling

Mijn betrokkenheid: Er ontstaat een vorm van verwaarlozing op het gebied van ontwikkeling van de kinderen. Zo ontwikkelt zich een cultuur waar ik in de toekomst niet wil dat mijn kinderen zich bevinden.

Mijn idee: Wijkie wil een platform creëren dat bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen op fysiek en sociaal vlak. Dit platform zal worden gebouwd als app en zal zich in het begin met name richten op het verbinden van kinderen en jeugd op de plaatselijke voetbal- en speelveldjes.

Betrokken personen: Scholen, gemeenten, verenigingen en hopelijk mooie samenwerkingen met initiatieven als de Johan Cruyff Foundation.

De uitdaging: Hoe kan Wijkie inspelen op de “user requirement specifications” zodat de applicatie voldoet aan de behoefte van de potentiële afnemers en er tegelijk een haalbaar businessmodel en verdienmodel ontstaat waarmee de applicatie blijvend gerealiseerd kan worden?

alle initiatieven

© Copyright Innovatienetwerk Jeugd
Alle rechten voorbehouden