VibeActive

Valentijn Franken

Valentijn Franken

  • Initiatiefnemer
    Status initiatief: Afgerond
    Bedrijfsnaam: VibeActive

Steeds meer jongeren lopen vast in hun persoonlijke ontwikkeling, terwijl de huidige maatschappij steeds meer van ze vraagt. Hier zijn ze simpelweg nog niet klaar voor. Met behulp van een verfrissende en gecombineerde werkwijze stapt VibeActive af van de ‘traditionele’ hulpverlening. Ze brengen beweging en persoonlijke ontwikkeling samen, waardoor jongeren in de vibe komen en de kracht krijgen om actief richting te geven aan hun leven.

Website Facebook pagina Instagram pagina

Mijn vraag

Netwerkpartners of contactpersonen binnen: werkgevers, scholen, sportverenigingen en zorginstellingen. Kennis en ervaring op gebied van ondernemen. Ontwikkelen van een verdienmodel

Ik kan helpen!

Jongeren, vanuit sportief bewegen, de gelegenheid bieden om: zich persoonlijk te ontwikkelen en te groeien binnen de huidige maatschappij.

Probleem constatering: Veel jongeren lopen vast in hun persoonlijke ontwikkeling, om wat voor reden dan ook. ‘’Wie ben ik?’’, ‘’Wat wil ik?’’ en ‘’Hoe voel ik me?’’, zijn vragen waar zij zich mee bezig houden. Ze hanteren, zoals veel mensen dat doen, een gescheiden manier om aan zichzelf te werken: ‘’Ik wil praten over mijn probleem dus ik ga naar een psycholoog’’ of ‘’Ik wil fit worden dus ik ga naar de sportschool’’. De zelfkennis en -ontwikkeling waar ze naar opzoek zijn, zal maar in geringe mate bereikt kunnen worden.

Mijn betrokkenheid: Kevin van Gestel en Valentijn Franken zijn de initiatiefnemers van VibeActive. Een tijdje terug behoorden zij zelf tot de doelgroep. In deze periode hebben zij de kracht van beweging en sport ervaren. Dit heeft ervoor gezorgd dat zij zich fysiek, mentaal en sociaal hebben ontwikkeld. Zij hebben ervoor gekozen om jongeren te inspireren zich persoonlijk te ontwikkelen vanuit een actieve en gecombineerde werkwijze.

Mijn idee: VibeActive gelooft in de kracht van beweging! Daarom wordt het als middel gebruikt om jongeren te trainen en begeleiden. VibeActive ontwikkeld en zet sportoefeningen in die jongeren tegelijk op fysiek, mentaal en sociaal niveau stimuleren. Op deze manier wordt beweging gecombineerd met persoonlijke ontwikkeling. In de vorm van: Mentale Spierbaltraining (individueel), Sociale Spierbaltraining (groepsgewijs) en MindShops (workshops) brengt VibeActive jongeren in de vibe om actief richting te geven aan hun leven.

Betrokken personen: Valentijn Franken 23 jaar. Afgestudeerd aan de opleiding Toegepaste Psychologie en minor Sports & Performance Coaching. Kevin van Gestel 22 jaar. Afstuderende aan de opleiding Social Studies en minor Ondernemerschap. Beide zijn gecertificeerd SPAT coach, waardoor ze de ‘know how’ hebben om persoonlijke ontwikkeling en beweging samen te brengen.

De uitdaging: Worden gemeentes, zorginstellingen en bedrijven warm van de dienst die VibeActive aanbiedt? Het gaat niet samen met de traditionele manier van zorg en hulpverlening.

alle initiatieven

© Copyright Innovatienetwerk Jeugd
Alle rechten voorbehouden