Ontspannen gezinnen!

Harmvan Ballegooy

Harm van Ballegooy

  • Initiatiefnemer
    Status initiatief: Afgerond
    Bedrijfsnaam: Zorgoppas

Sommige ouders hebben nooit tijd voor zichzelf, en dat houdt niemand vol. Zorgoppas matcht ouders van kwetsbare kinderen met een geschikte en betaalbare oppas.

Website Facebook pagina

Mijn vraag

We zoeken samenwerk- en ontwikkelpartners in de regio Hart van Brabant. Om ouders van kwetsbare kinderen te kunnen ondersteunen is het noodzakelijk om deze doelgroep ook specifiek voor de regio Hart van Brabant in kaart te brengen. In samenwerking met speciaal onderwijs, gemeenten en zorgaanbieders worden de ouders binnen de doelgroep en hun belangrijkste problemen en behoeften in kaart.

Ik kan helpen!

Ieder kind verdient een ontspannen ouder

Probleem constatering: Sommige ouders van kwetsbare kinderen hebben nooit tijd voor zichzelf, en dat houdt niemand vol. Zij kunnen zelden op het buurmeisje rekenen als het om oppassen gaat. Relatie- en burn-outproblematiek is voor deze ouders eerder regel dan uitzondering.

Mijn betrokkenheid: We zagen mensen om ons heen die niet konden meedoen doordat ze zich soms opgesloten voelden in hun eigen woning. We besloten te beginnen met het regelen van oppas, dat moet toch gemakkelijker kunnen?

Mijn idee: Zorgoppas matcht ouders van kwetsbare kinderen met een geschikte en betaalbare oppas.

Betrokken personen: Voor een duurzame oplossing betrekken we alle belangrijke spelers op de lokale sociale kaart. Om een waardevolle aanvulling te zijn op het bestaande aanbod werken we samen met Amarant & Cello. Daarnaast betrekken we voor de bekostiging van inzet van oppas Gemeente Tilburg en de werkgevers van de ouders die zich bij ons melden.

De uitdaging: 1) Hoe kan samenwerking op het gebied van mantelzorgondersteuning voor efficiëntere en effectievere zorg opleveren?
2) Wie kan ons helpen met het bereiken van gezinnen met gezinnen die het hardst geschikte oppas nodig hebben (bijvoorbeeld gezinnen met een lagere sociaal-economische status en 1-oudergezinnen)?
3) Hoe kan Zorgoppas continuïteit, veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid borgen zonder een overdaad aan protocollen en controles op te bouwen?

alle initiatieven

© Copyright Innovatienetwerk Jeugd
Alle rechten voorbehouden