Educatiebus

Jael Nouhet

Jael Nouhet

  • Initiatiefnemer
    Status initiatief: Afgerond
    Bedrijfsnaam: Natuurpedagoog

Een elektrische bus die van en naar scholen rijd en diverse bedrijven aan doet in het buitengebied. Om kinderen gemakkelijker buiten de school te laten leren en beleven. Om kosten, tijd en milieu te besparen en werelden te verruimen.

Website Facebook pagina Instagram pagina

Mijn vraag

Ondersteuning van diverse bedrijven om (bij voorkeur) deze elektrische bus te laten rijden.

Ik kan helpen!

Het bedrijvenaanbod van het buitengebied van Tilburg verbinden met scholen. Om bereikbaarheid en ontwikkeling buiten de school aantrekkelijker en leerzamer te maken.

Probleem constatering: Dit kan niet enkel in Tilburg plaats vinden. Gezien de reacties en steun zover is er veel vraag en een lang bekend probleem dat opgelost kan worden.

Mijn betrokkenheid: Het is een mogelijkheid kinderen meer van buiten te laten leren, bewust zijn bij te brengen en dus te laten groeien in ieder opzicht.

Mijn idee: Veel meer leerlingen en scholen kunnen profiteren van een breed bestaand aanbod. Het scheelt enorm veel tijd, kosten, benzine en inspanning. Tevens zet dit een stad (Tilburg als pilot) op de kaart.

Betrokken personen: T-primair (onderwijs Tilburg), Natuurmuseum, GGD, IVN, De buitenschool, Natuurpedagoog, MCSI, de Tussenheid, Contour de twern en meer.

De uitdaging: Wat is de beste vorm om dit aan te pakken?, met wie en wat zijn daarvoor de benodigde kosten?

alle initiatieven

© Copyright Innovatienetwerk Jeugd
Alle rechten voorbehouden