Wat is het innovatienetwerk?

Is innovatie in de jeugdhulp mogelijk? Kunnen we nieuwe ideeën ontwikkelen? Natuurlijk! Dat doen we bij het innovatienetwerk jeugd. En jij kunt daaraan mee doen.

Bij het innovatienetwerk is iedereen welkom om mee te denken om oplossingen aan te dragen voor situaties die opvallen, frustreren en vooral voor die vraagstukken die roepen om innovatie. Er worden ideeën uitgewerkt, en nieuwe oplossingen gevonden voor bestaande problemen. Deze ideeën kunnen gedeeld worden tijdens de pitchsessies die een aantal maal per jaar plaatsvinden. Je kunt dan jouw plan pitchen en het netwerk om een GO vragen voor verdere (financiële) ondersteuning. 

Met het innovatienetwerk komen we ook een aantal maal per jaar samen om een thema uit te diepen, om zo nieuwe inzichten te verkennen. Daarnaast houden we ook sessies met kleinere groepen netwerkleden en met niet voor de hand liggende meedenkers. Om specifieke onderwerpen zoals bureaucratie en wachtlijsten te verkennen om op deze wijze heel gericht nieuwe oplossingen te ontwerpen. Dit noemen we innovatielabs. Jongeren komen regelmatig bij elkaar onder het genot van een lekkere pizza, dan discussieren zij over thema's die jongeren zelf belangrijk vinden. 

Ik heb een idee!

© Copyright 2017 Innovatienetwerk Jeugd
Alle rechten voorbehouden