Kinderrechtendag 2023

woensdag 29 november 2023

‘’Lekker in je vel, hoe dan?!’’

Kinderrechtendag 2023

We organiseren één feestelijke kinderrechtendag voor alle kinderen, bestuurders en jongerenwerkers in de 11 gemeenten van de regio Hart van Brabant. Samen vieren we de kinderrechten, oefenen met participatie en duiken in de belevingswereld van kinderen!

Event details

‘Lekker in je vel zitten, hoe dan?!’ Het thema mentale gezondheid staat dit jaar centraal bij het Innovatienetwerk Jeugd | Jongerennetwerk Samen met de Jeugd. We gingen er dit jaar al over in gesprek met jongeren, volwassenen en nu is het de beurt aan de kinderen! Doe je mee?

Geluk, angst, boosheid, verdriet, vriendschap, stress, zelfvertrouwen, verlies, veerkracht en zelfzorg. Allemaal termen die wij kennen, maar hoe kijken kinderen hier tegenaan. En hoe gaan ze ermee om?! Laten we het ontdekken tijdens de regionale Kinderrechtendag 2023!

Kinderrechtendag 2023 over ‘Lekker in je vel, hoe dan?!’  
Wij geloven dat je kinderen moet betrekken door naar ze te luisteren! We nodigen kinderen daarom uit om hun ervaringen te delen en met aandacht te luisteren. Zo ontdekken wij als volwassenen of we handelen in het belang van kinderen en of de (beleids-) plannen wel toereikend zijn.

In het 3,5 uur durende programma gaan jongerenwerkers, beleidsmakers en wethouders op speelse wijze in gesprek met kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar. Dit doen we via uitdagende, sportieve, creatieve en leerzame workshops. En dat alles in het prachtige WiIllem II stadion in Tilburg. Alleen dat is al leuk om mee te maken!  

Viering Kinderrechten
Sinds 2015 vieren wij in de regio Hart van Brabant rond 20 november jaarlijks de kinderrechten. Tijdens dit feest ontmoeten kinderen, jongerenwerkers, beleidsmakers, wethouders en raadsleden vanuit gemeentes elkaar om de kinderrechten te vieren, te oefenen met participatie én van kinderen te horen wat zij nodig hebben om gezond, gelukkig en veilig op te kunnen groeien.

De middag wordt begeleid door aanjagers jongerenparticipatie van het Innovatienetwerk Jeugd, een docentonderzoeker van het Fontys Lectoraat Opvoeden voor de Toekomst en studenten van Fontys Hogeschool Pedagogiek. De regionale Kinderrechtendag wordt georganiseerd door het Innovatienetwerk Jeugd, in samenwerking met het jongerenwerk en Fontys Lectoraat Opvoeden voor de Toekomst.


Nieuwsgierig naar de Kinderrechtentour en de resultaten van eerdere jaren? Op de website van Jongerennetwerk | Samen met de Jeugd krijg je een impressie van voorgaande jaren: Samen met de Jeugd | Kinderrechten. Of lees hier meer over de Kinderrechtentour 2022 en bekijk de resultaten van het onderzoek door Fontys Pedagogiek.


Dit is een event voor betrokkenen uit het netwerk. Aanmelden is niet mogelijk, dit gebeurt op uitnodiging. 

Tijd & Locatie

Wanneer? Woensdag 29 november 2023 
Hoe laat? 13:00 – 17:30 
Waar? Willem II Stadion, Tilburg 

Bekijk op Google Maps

© Copyright Innovatienetwerk Jeugd
Alle rechten voorbehouden