Innovatielab Scheiden en dan

donderdag 6 juni 2019

Innovatielab Scheiden en dan

Als ouders besluiten te scheiden of uit elkaar te gaan, dan heeft de gemeente een zogenoemde ‘zorgplicht’. Dit betekent dat wij er als gemeente voor moeten zorgen dat kinderen en (ex)-partners waar nodig de juiste ondersteuning, begeleiding of hulp krijgen. Dit om een scheiding (of een relatiebreuk) zo soepel als mogelijk te laten verlopen en mogelijke nadelige gevolgen te voorkomen of zo klein mogelijk te houden.

Gemeente Hilvarenbeek verkent de komende tijd wat behoeften van gescheiden ouders zijn. Of van ouders die uit elkaar zijn. En of we als gemeente op dit moment de juiste ondersteuning hebben georganiseerd. Daarom zijn wij op zoek naar persoonlijke ervaringen met scheiden.


Agenda Inschrijven

Event details

Helpt u ons de hulp bij scheiden verder te verbeteren?

Het ministerie van VWS wil dat in iedere gemeente voor deze ondersteuning een scheidingsloket wordt ingericht. Met een scheidingsloket wordt in dit geval bedoeld: een goede en toegankelijke plek van waaruit die ondersteuning wordt georganiseerd die kinderen, jongeren én ouders nodig (kunnen) hebben.

Wat werkt? En wat niet?

Wij zoeken ervaringsdeskundigen die met ons mee willen denken hoe zo’n scheidingsloket er in onze gemeente uit moet zien. Wat werkte er voor u goed? Wat niet? En wat zijn uw wensen en behoeften, en uw ideeën en ervaringen?

Innovatielab op 6 juni

Op donderdag 6 juni 2019 van 19.00 tot 22.00 uur organiseren wij daarom een Innovatielab voorgescheiden ouders of ouders in scheiding. Tijdens deze bijeenkomst ontdekken wij samen met u welke ondersteuning we in onze gemeente moeten (gaan) bieden. We verkennen, verdiepen en ontdekken wat oplossingen zijn die écht werken. Dit doen wij op een energieke en positieve manier. Gaat u ook mee aan de slag? Voor meer informatie of om u aan te melden, kunt u een mail sturen naar Sanne Abrahams,.

 

Tijd & Locatie

Donderdag 6 juni 2019 van 19.00 tot 22.00 uur, De Flierefluiter in Hilvarenbeek (Groot Loo 8)

Inschrijven

© Copyright 2017 Innovatienetwerk Jeugd
Alle rechten voorbehouden