Jongerennetwerk

'Samen MET de Jeugd' is het jongerennetwerk waar jij mee kunt doen!

Ben jij jong en wil je invloed pakken op het beleid dat wordt gemaakt voor de jeugd? Dan ben je hier op de goede plek! We willen van jou weten wat er speelt, dit samen uitdiepen en zoeken naar de beste plek om dit aan te kaarten. Dit doen we op de volgende manieren:

Inspiratie Café

In 2018 hebben we 4 Inspiratie Cafés gepland, voor ieder seizoen eentje. Deze Inspiratie Cafés wordt georganiseerd dóór en vóór jongeren en altijd met een lekkere pizza erbij. Tijdens deze Inspiratie Cafés denken en praten we samen over actuele thema's die jongeren zelf belangrijk vinden. Wat maakt je gelukkig? Waar maak je je zorgen over? Wat moet anders geregeld worden? Hoe is het om in deze tijd jong te zijn? Het thema, de invulling van het programma en de locatie worden altijd samen met jongeren bepaald. Via het Inspiratie Café brengen we de inzichten en vraagstukken die jongeren hebben, in verbinding met jeugdbeleid bij de gemeenten en jeugdhulpaanbieders in de regio. 

Adviesvangers

De Adviesvangers is een groep jongeren uit de regio die getraind zijn om leeftijdsgenoten uit te dagen om mee te denken over vragenstukken uit de regio. Tijdens brainstormsessies halen zij verrassende oplossingen voor problemen op bij kinderen en jongeren.

Meedoen?

Heb je een thema of vraagstuk dat speelt, waarvan je vindt dat het nu eindelijk eens besproken moet worden? Vind je het leuk om onze events mee te organiseren? Of wil je gewoon eens wilt horen hoe anderen tegen thema's als gamen, depressie, prestatiedruk of diversiteit aankijken en wil je met ons discussieren wat dit betekent in het leven van jongeren? Het netwerk is altijd op zoek naar nieuwe ideeën. Meld je dan hier aan, en het supportteam neemt contact met je op. Wie weet is jouw thema wel het volgende onderwerp bij het Inspiratie Café, of de volgende vraag voor de Adviesvangers. Jouw stem kan het begin van innovatie zijn!

Meer informatie?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Samen MET de Jeugd. Volg ons op facebook of instagram: @samenmetdejeugd en houd de agenda op deze website in de gaten om niets te missen! 

© Copyright 2017 Innovatienetwerk Jeugd
Alle rechten voorbehouden