Meet Up 'Diversiteit'

woensdag 26 januari 2022

Diversiteit binnen jeugd(hulp)

Meet Up 'Diversiteit'

De Meet Up van januari 2022 gaat over diversiteit binnen jeugd(hulp). Hoe ga jij hiermee om en hoe werk jij aan inclusie? Een belangrijk thema waar het Innovatienetwerk Jeugd in 2022 graag een boost aan geeft. Kom ook! Ontmoet anderen uit het netwerk van Innovatienetwerk Jeugd en partners, raak geïnspireerd door de workshop en draag jouw steentje bij met feedback op de initiatieven met vernieuwende ideeën voor de jeugd.

Event details

Tijdens de Meet Up vertelt Iris Andriessen over diversiteit binnen jeugd(hulp) en pitchen initiatieven hun idee aan de vakjury en het publiek. Met volop ruimte voor ontmoeting.

Deel 1: Pitches door initiatieven

Heb jij een innovatief idee of oplossing die bijdraagt aan de verandering binnen jeugd(hulp) in de regio Hart van Brabant? Bijvoorbeeld voor een meer inclusieve samenleving? Dan kun je jouw idee deze middag pitchen.

Heb jij al verschillende onderzoeken gedaan en heb je een concreet concept, maar weet je niet goed hoe je dat van de grond krijgt? Wie heb je nodig, welke adviezen helpen jou en welke ondersteuning helpen jou? Bij het Innovatienetwerk Jeugd denken we graag met je mee. We kijken samen naar wat passend is bij jouw initiatief om ondersteund te worden en uit te groeien.

Bekijk de flyer met het 6 stappenplan, de criteria en vormen van ondersteuning en meld jouw idee aan via het formulier op de website. Wie weet pitch jij dan tijdens de Meet Up voor de jongeren- en vakjury. 

Deel 2: College Diversiteit binnen jeugd(hulp)

Waarom is diversiteit eigenlijk een onderwerp waar we het over moeten hebben? Helemaal prima toch, al die verschillen? Het probleem zit hem natuurlijk niet in de diversiteit zelf, maar in de ongelijke posities en kansen die verschillende groepen in de samenleving hebben. Hoe werkt dat eigenlijk en waarom is dat zo lastig te doorbreken?

Iris Andriessen is lector diversiteit en (ortho)pedagogisch handelen aan Fontys Hogeschool Pedagogiek. Zij neemt je deze middag mee in een mini-college. 

Via verschillende voorbeelden laat Iris zien hoe sociale structuren ons denken en doen beïnvloeden. Ook van ons als professionals, terwijl we dat misschien helemaal niet willen of niet door hebben. Dat roept de vraag op welke verantwoordelijkheid we daarin eigenlijk hebben als professionals. Over die vraag gaan we met elkaar in gesprek.

Aanmelden om te pitchen kan via het formulier op de website.
Aanmelden voor de bijeenkomst kan via onderstaande link.

Tijd & Locatie

Online via Zoom
Woensdag 26 januari 16.00 - 18.00 uur

Partners

© Copyright 2017 Innovatienetwerk Jeugd
Alle rechten voorbehouden