Mentaal sterker tijdens corona

16 t/m 1 juni 2020

Online zelfhulptrainingen van Evie

Mentaal sterker tijdens corona

Evie is het regionale e-healthplatform dat online zelfhulptrainingen aanbiedt voor jou. Dit kan in combinatie met begeleiding van een hulpverlener. Maar bij lichte klachten kun je met Evie ook helemaal zelf (anoniem) aan de slag. Pieker je bijvoorbeeld veel? Slaap je slecht? Of kun je niet goed ontspannen? Dan kan Evie voor jou een uitkomst zijn. Onlangs zijn er twee modules toegevoegd speciaal gericht op deze bijzondere situatie.

Event details

Mentaal sterk tijdens de Corona-crisis

De module bestaat uit twee onderdelen: In het eerste deel kijken we met begrip naar de gevoelens en gedachten die je kunt hebben in deze tijd. Eigenlijk is alles begrijpelijk. Daarnaast benadrukken we dat het belangrijk is die gevoelens te accepteren en er niet tegen te vechten.

In het tweede deel geven we praktische tips voor het omgaan met de Corona-crisis. In dit onderdeel worden 6 vragen gesteld en op al die 6 vragen wordt antwoord gegeven. De 6 vragen zijn als volgt:

  • Hoe blijf je je verbonden voelen?
  • Wat kun je wel controleren?
  • Moet je het nieuws blijven volgen?
  • Hoe voel je je voldaan?
  • Hoe zorg je voor jezelf?
  • Hoe ga je om met onzekerheid en teleurstelling?

Er kan gekozen worden om 1 of meer van de vragen over te slaan en alleen antwoord te krijgen op de vraag die het meest aanspreekt. De module is kort en bonding, maar bevat veel informatie. Er kan na deze module besloten worden om een verdiepende module te volgen zoals “Mindfulness”, “Dankbaarheid”, of “Beter slapen”.

Dankbaarheid tijdens de Corona-crisis

Waarom dankbaarheid?
Het is makkelijk om in tijden van de Corona-crisis veel negatieve gedachtes te hebben en alleen te focussen op wat er misgaat. Daarom kan het helpen om te focussen op dingen waar je dankbaar voor bent. De bestaande dankbaarheidsmodule is aangepast, zodat hij aansluit op de actualiteit en mensen ook in deze tijd dankbaar kunnen zijn.
 
Wat is de inhoud van de module 'Dankbaarheid tijdens de Corona-crisis'?
De module bestaat uit drie onderdelen:
 
In het eerste deel wordt bewijs gegeven voor waarom dankbaarheid werkt en wat je eraan kunt hebben. In het tweede deel van de module kun je met verschillende oefeningen nadenken over waar je dankbaar voor bent. In het derde deel van de module wordt de nadruk gelegd op hoe je dankbaarheid in je routine kunt verwerken. Ook ontvang je een online dagboek waar vanaf dat moment dankbaarheidsmomenten in bijgehouden kunnen worden.
Meld je hier gratis en anoniem aan: www.evie.nl 

Tijd & Locatie

Interesse? Doe mee! Meld je gratis via de website (zie linkje)

Partners

© Copyright 2017 Innovatienetwerk Jeugd
Alle rechten voorbehouden