#jebentnietalleen #innovatienetwerkjeugd

24 t/m 1 juni 2020

Videoberichten met en voor de jeugd! #coronacrisis

#jebentnietalleen #innovatienetwerkjeugd

Met deze videoberichten willen we ophalen, verbinden en inspireren om de situatie voor de jeugd in de regio Hart van Brabant veiliger en beter te maken tijdens de coronacrisis.

Event details

Op dit moment zien we dat er veel aandacht en hulp is voor kwetsbare groepen, zoals ouderen. Maar de verhalen van kinderen en jongeren blijven in de berichtgeving nog onderbelicht. Er zijn verontrustende berichten over de druk op risicogezinnen, mogelijke toename van kindermishandeling en ouders met een zorgenkind die het niet aan kunnen. Gelukkig zijn er ook positieve verhalen. Er ontstaan vele hartverwarmende initiatieven en innovatieve oplossingen. Waarbij soms al kleine zaadjes voor de toekomst worden geplant.

Het Innovatienetwerk Jeugd wil deze verhalen in de Regio Hart van Brabant ophalen. Doe jij mee?! We zijn op zoek naar verhalen van kinderen, jongeren, ouders, vrijwilligers, jonge mantelzorgers en professionals. Over nieuwe ideeën en oplossingen die ontstaan, maar ook over situaties waar het mis dreigt te lopen! Iedereen met een mobiele telefoon kan meedoen! 

Jouw bericht insturen

We zoeken kinderen, jongeren, ouders, vrijwilligers, jonge mantelzorgers en professionals uit de regio niet op, maar we laten ze horen via zelf opgenomen vlogs. Dus kom jij uit de regio Hart van Brabant (Dongen, Heusden, Hilvarenbeek, Gilze-Rijen, Goirle, Loon op Zand, Tilburg, Oisterwijk, Waalwijk). Laat je horen!

Wat we van je vragen is om een boodschap op te nemen met je eigen smartphone. We willen graag jouw verhaal horen!
 • Verhalen over waar je tegenaan loopt, waar het mis dreigt te lopen of waar je hulp nodig hebt.
  Hoe is jouw situatie? Waar loop je tegenaan? Houd je het vol? Heb je ook nog plezier of ervaar je angst of stress? Hoe combineer je het werk in deze zware tijd met je thuissituatie? Welke sprankjes hoop zijn er? Welke hulp heb je nodig?

 • Verhalen over slimme nieuwe ideeën en oplossingen die je wilt delen met anderen. 
  Vertel kort over jouw idee of oplossing. Wat heb je voor elkaar gekregen en voor wie? Hoe heb je dit gedaan? Welk gevoel kreeg je hierbij? Wat ga je komende dagen doen om jouw idee verder te brengen? Heb je nog iets nodig waar anderen jou mee kunnen helpen? 

Uit al de berichten die wij binnen krijgen maken we een selectie. Hiervan maken we verschillende korte video's die we delen op onze website en social media kanalen, en die van onze partners. 

Hoe neem ik op?
Open op je telefoon de camera app, zet deze in de video stand, in de selfie modus (dus de camera die op jezelf gericht is, en indien mogelijk in de HD stand. (zie afbeelding)

 • Houd je telefoon recht op, zoals in de afbeelding.
 • Zorg dat je in een ruimte bent waar niet te veel achtergrond geluid of muziek is. Bij voorkeur niet buiten (ivm de wind).
 • Houd je hand niet op de microfoon, zodat het geluid goed wordt opgenomen.
 • Zorg ervoor dat je niet tegen het licht in filmt.
 • Houd jezelf voortdurend in het midden van het beeld. Daarbij mag er wel omgeving zichtbaar zijn, dus niet te dicht op het scherm. (zie afbeelding)
 • Je mag staan of zitten. Ook lopen mag, als het maar niet teveel schokt en je wel in beeld blijft.
 • Begin je opname met het noemen van: je naam, waar je vandaag komt en vanuit welke ‘rol’ je spreekt
  • Ben je kind, jongere, ouder, vrijwilliger, jonge mantelzorger, professional (bij welke organisatie werk je)

Hoe verstuur je het filmpje

Je kunt het materiaal via WhatsApp of e-mail bij ons aanleveren. 

Whatsapp
• Sla eerst het telefoonnummer van het Innovatienetwerk Jeugd op in je contacten op je telefoon. Dit nummer is 06 – 25 41 79 49.
• Open WhatsApp en stuur een bericht naar dit nummer. Eerst een bericht met daarin je naam, waar je vandaan komt en je rol. Stuur ons daarna de video(s) die je hebt opgenomen.

E-mail
• Stuur een email, met in als bijlage je opgenomen video(s) naar: . Zet in de mail ook je naam, waar je vandaan komt en je telefoonnummer.

Hou er rekening mee dat we jouw inzending mogelijk gaan gebruiken om te delen op onze social media kanalen. Jouw verhaal kan dus door een breed publiek gezien worden! Het helpt enorm als je stand-by staat om je contactgegevens te delen zodat we indien nodig contact met je op kunnen nemen. 

Mocht je nog vragen hebben n.a.v. deze instructies, stuur een email naar . We nemen dan z.s.m. contact met je op. Stuur geen vragen naar de WhatsApp. De telefoon wordt uitsluitend gebruikt voor het ontvangen van vlogs. 
 

Tijd & Locatie

Onder blog in het hoofdmenu vind je alle #jebentnietalleen video's.

Partners

© Copyright 2017 Innovatienetwerk Jeugd
Alle rechten voorbehouden